Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb bezglutenowy

Chleb bezglutenowy

Autor: julita1988

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 55

Dodano: 22.03.2010

Odsłon: 35993

przepis na 2 bochenki

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 2 szkl wody, 1 szkl mleka wlej do naczynia, dodaj wyrośnięte drożdże, olej, sól i mąkę. Wyrób ciasto. By uzyskać konsystencje gęstej śmietany dodaj wody. Wylej ciasto do formy. Na wierzch wlej ok 5 łyżek wody i ponacinaj ciasto w poprzek formy. Tak samo należy postąpić z reszta produktów na drugi chleb. Gdy ciasta zaczną rosnąć - piecz 50 minut w temperaturze 220C (można dodać np ziarna słonecznika przy mieszaniu ciasta)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń