Do góry

Przekąski Przepis na:

Chleb domowy

Chleb domowy

Autor: ratafia81

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 5

Dodano: 10.03.2010

Odsłon: 2567

tani,zdrowy i bardzo smaczny!

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać do miski,dodać sól,cukier i mieszankę(2 i pół szklanki),wymieszać,dodać drożdże rozpuszczone w małej ilości wody i ciepłą wodę.Wymieszać-najlepiej ręką

  2. Ciasto chlebowe wyłożyć do dwóch keksówek wysmarowanych smalcem i zostawić na około20 min do wyrośnięcia.Piec około 80 minut w 180 stopniach,po upieczeniu chleby zwilżyć z wierzchu wodą i zawinąć w lnianą sciereczkę-odstawić do ostudzenia a potem już tylko zajadać ze smakiem:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 31 lipca 2010 Ach, ten zapach, który unosi się przy piekarniku, kiedy pieczemy domowe pieczywo...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ratafia81 10 marca 2010 z pewnością będzie baaardzo dobry-a mieszanki z ziarenek to wystarczy na sporo chlebków:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

adonisek 10 marca 2010 Właśnie zarobiłam ciasto na chlebek i teraz rośnie.Jak upiekę i skosztuję to napiszę jak wyszedł.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń