Do góry

Dodatki Przepis na:

Chleb domowy owsiany

Chleb domowy owsiany

Autor:

Przepisów i artykułów: 2082 Ocena: 11404

Dodano:

Odsłon: 568

Domowy chleb jest najlepszy.

Składniki

  • Składniki:
  • Płatki owsiane 2 szklanki
  • Mleko 1 litr
  • Mąka pszenna 1 kg
  • Sól 1 łyżka
  • Drożdże 10 dag
  • Tłuszcz do formy
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Płatki zalać letnim mlekiem, dodać pokruszone drożdże i odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Następnie wsypać mąkę, sól, dokładnie wyrobić ciasto ręką i odstawić ponownie na godzinę. Dwie podłużne foremki posmarować tłuszczem, przełożyć ciasto. Piec przez godzinę w temperaturze 180-190 stopni. Podkoniec pieczenia zwiększyć na chwilę temperaturę by chlebek się zarumienił. Po upieczeniu chlebek zawinąć w ściereczkę i ostudzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń