Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb maczany w jajku smażony na patelni.

Chleb maczany w jajku smażony na  patelni.

Autor:

Przepisów i artykułów: 664 Ocena: 12428

Dodano:

Odsłon: 17295

Dobry sposób na zużycie czerstwego chleba.Dawniej za czasów komuny ,gdy w sklepach były pustki, ten "przysmak" często u nas gościł,podawany z różnymi dodatkami i zawsze wszystkim smakował:)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać z odrobiną soli.
    Kromki chleba obtoczyć z dwóch stron w jajkach i kłaść na rozgrzany tłuszcz.
    Obrócić i na usmażony wierzch położyć plasterek sera żółtego.
    Ser w trakcie smażenia się spodu rozpuści się.
    Podawać na gorąco.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellapi 06 lutego 2017 zawsze się sprawdza :) robię podobne mała zajada aż jej się uszy trzęsą, następnym razem spróbuję twoje :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 05 lutego 2017 taki właśnie chlebek jadłam w dzieciństwie ;-))) o Mamma mia jakie to dawne czasy...;-) pyyyycha było,maczanki w jaju i na patelnię mniammmm ;-) ale mi przypomniałaś <3<3<3 Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 04 lutego 2017 O ja! Bardzo lubię taki chlebek <3 Muszę koniecznie jutro zrobić na śniadanie <3 Odpowiedzi: 3 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń