Do góry

Przekąski Przepis na:

Chleb na mleku

Chleb na mleku

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 11

Dodano:

Odsłon: 530

Reanimacja czerstwego chleba do czegoś co można nazwać "niebo w gębie"

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szykujemy sobie prdukty czyli chleb pszenny który jest najlepiej czerstwy, mleko, jajka, cukier, cukier puder, oraz masło

    Rozkładamy dwie miseczki obok siebie.

    Do pierwszej miseczki wlewamy mleko, które słodzimy. Dla ułatwienia sobie pracy można mleko podgrzać, łatwiej wtedy rozpuszcza się cukier.

    W drugiej misce rozkłucamy jajka.

    Kroimy chleb na pajdy.

  2. Pokrojony chleb zamaczamy w misce z mlekiem, trzymamy do momentu aż uznamy, że chleb dobrze nasiąkł. Trzeba uważać aby się nie rozwalił.

    Potem maczamy w misce z jajkiem.

  3. Roztapiamy masło na patelni, i kładziemy chleb. Smażymy do zarumienienia się, po jednej i drugiej stronie.

    Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.

    Ja jeszcze, wykorzystuje pozostałe jajko wylewając je na chleb.

    Chleb po usmarzeniu jest rozpływający się w ustach, do tego może robić za słodką przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 05 lutego Nieraz robię i bardzo nam smakuje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń