Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny chleb o niskim IG.Zalecany dla diabetyków.
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 421
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22781
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 5326
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 421
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22781
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 5326
Składniki
Z drożdży,cukru,2 łyżek mąki i troszkę wody zrobić rozczyn,odstawić na 15 min.
Mąkę wymieszać z solą, dodać do wyrośniętych drożdży,dodać resztę wodyi oliwę,wyrobić ciasto.
Keksówkę wysmarować masłem i wysypać otrębami najlepiej żytnimi.Ciasto włożyć do formy i zostawić na 30-50 min.do wyrośnięcia.
Piekarnik nastawić na 180 stopni.Wyrośnięty chleb posmarować wodą i wstawić do gorącego pieca na 40-50 min.Po upieczeniu wyjąć z keksówki i wystudzić na kratce.