Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny swojski chlebek z żurawiną.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 311
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 231
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 6306
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 311
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 231
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 6306
Składniki
1. Drożdże przekładamy do miski. 2. Dodajemy cukier 3. 2 łyżki mąki 4. Wlewamy 1 szk. wody. 5. Rozrabiamy rozczyn i odstawiamy do wyrośnięcia.
6. Do większej miski wsypujemy pozostałe mąki.
7. Dodajemy otręby.
8. Wyrośnięty rozczyn, wodę oraz sól.
9. Następnie wsypujemy żurawinę.
10. Wyrabiamy ciasto. 11. Odstawiamy do wyrośnięcia.
12. Po tym czasie, przekładamy do formy.
13. Żółtko mieszamy z mlekiem.
14. Rozprowadzamy na wierzchu ciasta.
15. Pieczemy 40 minut w 180 ̊C. 16. Chlebek gotowy. 17. Smacznego.