Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mato jak zdrowy domowy chlebek z siemieniem, którego zapach w czasie pieczenia roznosi się po całym domu ;)
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 266
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 147
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 42
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 266
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 147
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 42
Składniki
Drożdże skruszyć do miski i wymieszać z miodem. Następnie dodać ciepłe mleko i tyle mąki pszennej, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na ok. 5-7 min. Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Wyrośnięte podzielić na dwie części i rozwałkować, po czym zwinąć jak roladę. Chlebki/bułki przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić na ok. 20 min. do napuszenia. Następnie ponacinać, posmarować wodą ciepłą i posypać ziarnami.
Piec przez 10 min. w temp. 230 stopni, po czy,m zmniejszyć do 200 stopni i piec przez ok. 20-25 min. Smacznego!