Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chleb szpinakowy"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 796
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 379
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 424
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 796
Składniki
Przesianą mąkę wymieszaj z drożdżami, cukrem i solą. Wlej szklankę ciepłej wody, zagnieć. Odstaw do wyrośnięcia.
Szpinak podduś na maśle, przypraw. Ciasto rozwałkuj na prostokąt, posmaruj szpinakiem. Zwiń z obu stron do środka. Posmaruj żółtkiem. Piecz 45 min w 180°C.
Czas przygotowania: 75 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 0,60 zł.
Przepis przysłała Agnieszka Trzcińska z Kalisza.