Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z cukinia jest doskonaly sam w sobie. Wzbogacony innymi dodatkami jest po prostu pyszny, a wykonanie jest bardzo proste, mimo iz jest to ciasto drozdzowe.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 33
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 17
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 33
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 286
Składniki
Zetrzeć cukinie.podgrzac mleko z maslem, az sie rozpusci, nastepnie odstawic do ochlodzenia. Wymieszac drozdze z sola i poczekac, az sie calkowicie rozpuszcza. Do cukinii dodac twaróg i make, drozdze i maslo z mlekiem i wszystko dokladnie wymieszac. Nastepnie dodac posiekane ziola, drobno pokrojona papryke i dokladnie odcedzone kostki sera . Wszystko dobrze wymieszac. Pozostawic ciasto przykryte na co najmniej godzine w cieplym miejscu. Ciasto nie bedzie mialo konsystencji zwykłego ciasta drozdzowego, jego miekkosc spowoduje wiec, ze po upieczeniu chleb bedzie bardzo puszysty.
Przed pieczeniem nalezy "wepchnac" wystajace kawalki sera i papryki, aby sie nie rozuscily, ewentualnie nie przypalily. Umiescic naczynie zaroodporne z woda na dnie piekarnika. Rozgrzac piekarnik do 250° C. Przykryc blache papierem do pieczenia i ulozyc ciasto na wierzchu. Posypac maka i piec przez 15 minut. Nastepnie obnizyc temperature do 200° Ci piec dalsze ok. 40 min.
Chleb najlepiej smakuje jeszcze cieply, bez zadnych dodatków. Przepis na marynowany ser feta: https://smaker.pl/przepis-marynowany-ser-feta,170149,konhambos.html