Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb z dodatkiem majonezu

Chleb z dodatkiem majonezu

Autor:

Przepisów i artykułów: 529 Ocena: 15883

Dodano:

Odsłon: 1436

Jeden z lepszych chlebów jaki jadłam, chrupiąca delikatna, krucha skórka, a środek miękki i puszysty '-D

Składniki

  • 400 g mąki pszennej
  • 1 szklanka ciepłej wody
  • 2 kopiaste łyżki majonezu
  • 1 opkaowanie drożdży instant (7g)
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju
  • mak na posypkę
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski dodajemy mąkę, sól, drożdże i cukier. Mieszamy, a następnie dodajemy wodę, majonez i olej.

  2. Dokładnie mieszamy do połączenia składników i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę aby podrosło.

  3. Wyrośnięte ciasto przekładamy do średniej keksówki nasmarowanej olejem. Ciasto z wierzchu skrapiamy wodą i obsypujemy makiem, a następnie odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut.

  4. Foremkę z chlebem wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy przez 45 minut. Po upieczeniu studzimy go na kratce. Smacznego !!!

  5. ;-D

  6. ;-)))

  7. ;-d

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (22)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń