Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam się na przepisie" aaasikkk" ,jednak go troszkę zmodyfikowałam. Chlebuś wyszedł przepyszny,polecam:)
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35962
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 274
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 326
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35962
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 274
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 326
Składniki
Z drożdży,miodu i łyżki mąki zrobić zaczyn. Osobno do miski dać mąki,sól oraz wcześniej zrobiony zaczyn. Wszystko wyrobić ręką.Na koniec dodać posiekane orzechy i rodzynki. Wszystko wyrobić . Foremki posmarować masłem i obsypać otrębami.Nałożyć masę chlebową do 3/4 wysokości,przykryć i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 1 godz.
Po wyrośnięciu posmarować ,wodą 2 łyżki plus 1 łyżeczka miodu.Posypać otrębami. Dać do piekarnika ustawionego na 220st,a po 10min, zmniejszyć do 200st.
Chlebki po upieczeniu studzić na kratce.
Smacznego życzę!