Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chleb z ziołami"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 47
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Rozetrzyj drożdże z cukrem, mąką, odrobiną wody. Kiedy wyrosną, dodaj resztę składników. Wyrób ciasto, odstaw, by wyrosło.
Podziel ciasto na dwie części. Jedną rozwałkuj, włóż do tortownicy. Posyp serem, papryką i ziołami. nakryj drugą częścią, zlep brzegi ciasta. Wierzch posmaruj oliwą, posyp ziołami.
Kiedy ciasto ponownie wyrośnie, wstaw do piekarnika. Piecz 30 min w temp. 180°C. Potnij w trójkąty tak jak pizzę, podaj na gorąco.
<strong>Przepis przysłała Izabela Siwulska z Jasienicy Rosielnej</strong>Źródło: Bella Relaks