Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki chlebek smakuje jesienią i tak idealnie pasuje do kubka z gorącą herbatą. Sprawdza się o poranku, w południe, wieczorem, a nawet w środku nocy - tak naprawdę każda pora jest dobra, aby zjeść kawałek. Albo dwa! Pyszny chlebek bananowo-migdałowy.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 205
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 404
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 205
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 404
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni (termoobieg). Banany umyć, obrać i rozgnieść widelcem. Migdały drobno posiekać. Do miski wrzucić wszystkie składniki: mąkę migdałową, płatki owsiane, bananowe puree, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, jajko, (rozpuszczone wcześniej) masło, jogurt naturalny i zmiksować na gładką masę. Dodać posiekane migdały, wymieszać. Gotową masę przełożyć do keksówki (u mnie: silikonowa, w innym przypadku formę należy natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia). Wstawić do piekarnika. Piec przez około 60 minut, aż do "suchego patyczka". Gotowy chlebek wyjąć i ostudzić.