Do góry

Przekąski Przepis na:

Chlebek otrębowy.

Chlebek otrębowy.

Autor: balbinka568

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1537

Dodano: 16.05.2018

Odsłon: 161

Zdrowy i bardzo smaczny.

Składniki

  • - Otręby owsiane - 12 łyżek
  • - Jajka - 5 szt
  • - Proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
  • - Sól - płaska łyżeczka
  • - Siemię lniane - 2 łyżki
  • - Ziarna słonecznika - 4 łyżki
  • - Pestki z dyni - 4 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie suche składniki wymieszać.
    Jajka ubić do białości.
    Wsypać suche składniki i zamieszać, potem miksować przez około 2 minuty na średnich obrotach.
    Ciasto przelać do małej formy na keks, wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piec w nagrzanym piekarniku w 190 stopniach przez 15 minut.
    Następnie zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec jeszcze przez 25 minut.
    Po upieczeniu zostawić w piekarniku do wystudzenia.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń