Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chlebek z cukinią i serem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 93
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1293
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1053
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 88
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 93
Takie gomółki robi się w mojej rodzinie co roku do koszyczka Wielkanocnego, a...
Odsłon: 1293
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1053
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 88
Sałatka śniadaniowa z grzanek, natki pietruszki, ziela estragonu, ziemniaczkó...
Odsłon: 64
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C. Natłuść formę do pieczenia (najlepiej o wymiarach 14 x 21 cm). Wyłóż ją papierem do pieczenia, tak aby wystawał po obu dłuższych bokach.
Posiekaj cebulę. Zetrzyj na tarce cukinię (na grubych oczkach) i żółty ser. Wymieszaj najpierw mąkę z proszkiem do pieczenia, potem dodaj roztrzepane jajka, cebulę, cukinię, ser, resztę oleju. Wymieszaj mikserem. Przypraw solą i pieprzem.
Przełóż masę do formy. Pokrój pomidor w plasterki i ułóż na wierzchu. Piecz 40 minut (patyczek wyjęty z ciasta powinien być suchy).
Wyjmij z formy po 5 minutach. Podawaj na ciepło bądź przestudzony, z wędzonym łososiem lub szynką.Źródło: Olivia