Do góry

Dodatki Przepis na:

Chlebek z otrębami

Chlebek z otrębami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2288 Ocena: 14359

Dodano:

Odsłon: 774

Chcesz zmniejszyć swój cholesterol upiecz te chlebek.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Drożdże rozetrzeć z cukrem, 4 łyżkami letniego mleka i 2 łyżkami maki, następnie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

  2. Gdy rozczyn podwoi swoją objętość, dodać resztę mąki, sól, otręby, kminek i resztę mleka.

  3. Całość starannie wymieszać i przełożyć do foremki wysmarowanej olejem, po czym ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

  4. Podrośnięty chlebek włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń