Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten niezwykle prosty w przygotowaniu chleb z pestkami dyni i słonecznikiem jest mięciutki,sprężysty i bardzo pyszny.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 482
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1312
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Przygotowanie tego chlebka jest bardzo proste.Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w naczyniu do uzyskania gładkiej masy.Jeśli masa jest zbyt gęsta dolewamy trochę więcej wody. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 15 minut by odpoczęło a następnie przekładamy do keksówek które wcześniej smarujemy olejem.Wygładzamy wierzch łyżką zmoczoną w wodzie i posypujemy ziarnami słonecznika.Ja rozłożyłam do dwóch keksówek bo ciasto dużo mi urosło dlatego chlebek wyszedł niski. Przykrywamy ściereczką do wyrośnięcia.Teraz nastawiamy piekarnik na 180C .Jeśli ciasto podwoi swoją objętość jest gotowe do włożenia do piekarnika.Pieczemy ok.55-60 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu delikatnie wyjmujemy chlebek z foremek i zostawiamy do wystudzenia. Zapach w domu nieziemski :D. Chlebek kroimy jak całkowicie wystygnie. SMACZNEGO!!!