Do góry

Śniadania Przepis na:

Chlebek ziołowy

Chlebek ziołowy

Autor: ordynus

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 48

Dodano: 14.03.2011

Odsłon: 861

Chlebek jest miękki i chrupiący.

Przygotowanie

  1. Drożdże,cukier i 2-3 łyżki wody wymieszaj,odstaw na 10-20 minut.Dodaj mąkę,jajko,starty ser,wlej 400 ml.wody,posyp ziołami prowansalskimi,solą i majerankiem (możesz też dodać bazylię i przyprawę do grilla),wyrób.Odstaw na 30 minut.

  2. Ciasto wlej do natłuszczonej foremki,odstaw na 10 minut.Piecz ok.40 minut w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń