Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 128
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 721
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 35
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 395
Polecam.
Odsłon: 459
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 128
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 721
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 35
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 395
Polecam.
Odsłon: 459
Składniki
Dodac do maki tyle wody aby ciasto bylo lekko twarde, posolic. Przykrywamy mokra sciereczka i odstawiamy na 15 minut. W rondelku rozgrzac pol szklanki oleju i maslo, ciasto wyrobic na walek o srednicy okolo 4 cm i pociac go na kawalki o dlugosci 4 cm. Kazdy kawalek zanuzac w goracym tluszczu, a nastepie klasc na rozgrzany olej i smazyc z obu stron na zloty kolor.