Do góry

Zupy Przepis na:

Chłodnik

Chłodnik

Autor: olina102

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 337

Dodano: 09.05.2012

Odsłon: 28630

W upalne dni najlepsza zupa pod słońcem.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo, obieram i dzielę na ćwiartki. Buraczki i twarde części botwinki gotuję do miękkości. Buraczki wystudzone ścieram na grubej tarce. Do wywaru wrzuconą pokrojoną botwinę i starte buraczki wraz z łodyżkami. Odstawiam do ostygnięcia.

  2. Rzodkiewkę kroję w półtalarki, ogórka ścieram na grubej tarce. Koperek kroję drobno.

  3. Mieszam jogurt z kefirem. Wlewam go do wystudzonej zupy. Dodaję rzodkiewki, ogórek i koperek. Przyprawiam solą, pieprzem i cytryną.

  4. Podaję z ćwiartkami jajek. Pyszności

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maxymil 14 maja 2013 zupka jest przepyszna,po raz pierwszy zrobiłem z rzodkiewką i wyszła super.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pezetuk 10 maja 2012 Potwierdzam :) to bardzo pyszna zupka :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń