Do góry

Zupy Przepis na:

Chłodnik czosnkowy z rzodkiewką i jajkiem

Chłodnik czosnkowy z rzodkiewką i jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 68

Dodano:

Odsłon: 136

Pyszna, niskokaloryczna zupa o wyrazistym czonkowym smaku i aksamitnej konsystencji

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Tym razem mam dla Was prawdziwą gratkę dla wszystkich fit- maniaków :)
    W tej wypasionej wersji porcja zupy zawiera 190 kcal/os.
    Z powodzeniem można ją jednak sprawnie "odchudzić" stwarzając pełnowartościowy, zdrowy posiłek o wartości zaledwie 100 kcal.
    Trzeba byłoby wówczas jednak zrezegnować z dwóch, dla mnie najsmaczniejszych dodatków( jajka i pestek prażonego słonecznika),
    proponuję Wam więc spróbowanie najpierw wersji zaproponowanej poniżej :)

  2. Przygotowanie:

    1. Gotujemy na półtwardo 2 jajka ( ok. 4-5 minut )
    2. Czosnek posypujemy solą i drobno siekamy.
    3. Blendujemy pastę czosnkową z jogurtem naturalnym ok 3- 5 minut ( aż produkt się napowietrzy i powstanie lekka jak piórko pianka )
    4. Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika.
    5. Kroimy rzodkiewki i szczypiorek.
    6. Obieramy i kroimy jajka na połówki.
    7.... i gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń