Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik gazpacho"
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 211
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2289
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 211
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2289
Składniki
W pomidorach natnij skórkę na krzyż, polej je wrzątkiem, a gdy ostygną, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę.
Papryki poprzekrawaj na pół, usuń gniazda nasienne, opłucz z nasion, odkrój szypułki, osusz i pokrój w kosteczkę. Ogórek, bez obierania ze skórki, pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łupin i posiekaj jak najdrobniej. Około 4 łyżek wymieszanych warzyw odłóż do dekoracji. Czosnek obierz z łupin, przeciśnij przez praskę i dodaj do warzyw.
Pokrojone warzywa zalej w rondlu sokiem pomidorowym i zmiksuj blenderem. Jeśli nie masz blendera, wszystkie warzywa możesz zetrzeć na tarce o niewielkich oczkach lub też zmiksuj w sokowirówce. Pamiętaj, aby wcześniej trochę warzyw odłożyć do dekoracji. Zmiksowaną zupę dopraw octem winnym, solą, pieprzem oraz cukrem. Rondel z chłodnikiem wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Zupę rozlej do miseczek, wrzucając do każdej kostkę lodu; udekoruj ziołami i od razu podawaj.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut Porcja: 150 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie