Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik jagodowy"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 214
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 218
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5170
...ale pyszny.
Odsłon: 773
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 114
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 214
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 218
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5170
...ale pyszny.
Odsłon: 773
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 114
Składniki
Makaron gotuję al dente, przecedzam. Do garnka wlewam wodę, wsypuję jagody, doprowadzam do wrzenia i gotuję 3 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzam w kilku łyżkach zimnej wody, wlewam do gotującej się zupy, stale mieszając. Doprawiam solą, cukrem.
Mieszam śmietanę z odrobiną zupy, wlewam do reszty zupy. Podaję schłodzoną z makaronem.
15 min • Porcja ok. 60 kcal • Koszt porcji ok. 70 gr • Przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie