Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chłodnik litewski z jajkiem"
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 642
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 69
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 34
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marc...
Odsłon: 140
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 642
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 61
Składniki
Buraczki oczyść, pokrój, zalej niewielką ilością wody, dodaj łyżeczkę soku z cytryny. Gotuj ok. 5 min. Ostudź. Ogórki i rzodkiewki drobno pokrój, wymieszaj z natką, szczypiorkiem i koperkiem, oprósz solą. Odstaw na pół godziny w chłodne miejsce. Dodaj do ugotowanej botwinki (nie odcedzaj ani warzyw, ani botwinki). Wlej kefir i śmietanę, połącz, przypraw solą, pieprzem i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią, schłodź. Podawaj z jajkiem na twardo.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie