Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik na słodko, z marakują, kiwi i gęstym jogurtem"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 173
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 54
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 147
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 173
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 394
Składniki
50 minut • 6 porcji • 200 kcal/porcja • 5 zł/porcja
Wlej sok ananasowy do garnka i gotuj na wolnym ogniu około 30 minut. Schłódź i wstaw do lodówki.
Pokrój w kostkę mango, kiwi i melon. Przełóż pokrojone owoce do schłodzonego soku. Przemieszaj. Dodaj miąższ z marakui i ponownie całość dobrze wymieszaj.
Podawaj z dwiema łyżkami gęstego jogurtu, posypanymi prażonymi wiórkami kokosowymi.
Taki owocowy chłodnik możesz podawać na wiele sposobów, z różnymi dodatkami. Jeżeli wolisz jego bardziej deserową wersję, zamiast jogurtu dodaj po 2 łyżki lodów, np. śmietankowych.
Możesz też przygotować beziki (4 białka i 1/3 szklanki cukru pudru, szczypta soli: białka ubij z solą, stopniowo dodając cukier. Gdy masa zrobi się sztywna i błyszcząca, za pomocą szprycy wyciskaj na blachę wyłożoną papierem porcje. Piecz w piekarniku 60-100 minut, w temperaturze 110 st. C.). Doskonale przełamią kwaskowaty smak chłodnika!Źródło: Olivia