Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pyszny letni obiad:) Połączenie chłodniku z kotlecikami z kuskusem i cukinią- jedno z lepszych!
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 55
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 36
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 55
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 100
Składniki
Chłodnik 1. Jogurt naturalny wymieszać z bulionem. 2. Ogórki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach), a następnie dodać do jogurtu. 3. Do całości dodać posiekany koperek i przyprawy. 4. Schłodzić w lodówce. 5. Przed podaniem skropić sokiem z limonki i posypać pistacjami.
Kotleciki 1. Kaszę kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu. 2. Cukinię zetrzeć na tarce (na grubych oczkach), odcedzić z nadmiaru wody i dodać do kaszy z jajkiem, posiekanym koperkiem i przyprawami. 3. Wszystko razem wymieszać, a następnie uformować małe kotleciki. 4. Kotleciki piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.