Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik ogórkowy z ricottą i awokado"
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 120
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 69
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 17
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 120
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 69
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 17
Składniki
porcje, przygot. ok. 25 min + chłodzenie; porcja: 2,80-4 zł
Surowe ogórki umyj i osusz. Ogórki konserwowe opłucz. Awokado przekrój, usuń pestkę, zdejmij skórkę. Oba rodzaje ogórków i awokado zmiksuj.
Następnie zalej ogórki maślanką oraz mlekiem. Dodaj także serek ricotta, starannie wymieszaj (dobrze zagęści zupę). 3Koperek umyj, osusz, posiekaj. Dodaj go do zupy. Dołóż posiekany (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek.
Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Zupę mocno schłodź w lodówce.Źródło: Świat kobiety