Do góry

Zupy Przepis na:

Chłodnik z botwinki

Chłodnik z botwinki

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 201

Danie idealne na gorące dni. Samo zdrowie

Przygotowanie

  1. Botwinkę umyć,drobno pokroić ( liście,łodygi i buraczki), cebulę pokroić. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić botwinę,cebulę i dusić ok 5 minut, pod koniec dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Zostawić do ostudzenia. Przygotować dużą miskę. Pęczek rzodkiewki pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce, ogórka zetrzeć na grubych oczkach. Szczypiorek i koperek posiekać. Wszystko wrzucić do miski, dodać ostudzoną botwinkę. wlać kefir i jogurt, doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na minimum godzinkę. Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

danielek 11 lipca Masz u mnie plusy bo raz miałe cos takiego ale cebuli nie dodawałem.Pozdrawiam z pochmurnej Bydgoszczy ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń