Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubiony chłodnik naszej rodziny.
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 169
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 316
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1543
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 169
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 316
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1543
Składniki
buraki obrać,pokroic w słomkę,botwinke umyć,pokroić ,włożyc do garnka,dodać buraki,wlać ok.2 l wody i gotowac do miękkości warzyw,potem odstawic do wystygnięcia
ogórki obrac i pokroić w drobna kostkę,cebulkę ze szczypiorkiem i koperek pokroic drobno ,dodać do ogórków,wrzucić tez posiekany drobno czosnek,wszystko posolic ,wymieszac i odstawić
kiesy buraczki wystygna dodać ogórki,sosk z cytryny,pieprz ,sól ,cukier,smietane i jogurt,dokładnie wymieszac i odstawić do lodówki na 1-2 godziny
chlodnik ma miec smak słodko -kwaśny