Do góry

Dania główne Przepis na:

CHŁODNIK Z BURAKÓW

CHŁODNIK Z BURAKÓW

Autor: EWAM

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 233

Dodano: 07.08.2010

Odsłon: 3174

W upały niezastąpiony.

Składniki

  • buraki czerwone średnie, 4 szt
  • woda, 1/2 szkl.
  • cytryna - sok wyciśnąć, 1/2 szt
  • jogurt naturalny lub maślanka, 500 ml
  • KOPER, 1/2 pęczka
  • szczypior, 1/2
  • czosnek, nie koniecznie
  • cukier, sól, pieprz., do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Buraki gotujemy w mundurkach . Obieramy ścieramy na grubych oczkach tarki zalewamy 1/2 objętości soku z cytryny. Do garnka wlewamy wodę dodajemy buraki, cukier, sól, pieprz zagotowujemy.Odstawiamy do wystudzenia. Jogurt dodajemy do buraków jak również drobno pokrojony szczypior i koper - do lodówki. Gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń