Do góry

Dania główne Przepis na:

Chłodnik z maślanką i sokiem z kiszonych buraków.

Chłodnik z maślanką i sokiem z kiszonych buraków.

Autor:

Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1142

Dodano:

Odsłon: 4535

Chłodnik, idealny na upalne dni i bardzo zdrowy, sporo szczypiorku i koperku, a do tego kiszone buraki z czosnkiem. Polecam serdecznie. Smacznego !!!

Składniki

  • Maślanka 1 l.
  • Kiszone buraki 400 ml.
  • Szypiorek 1 pęczek.
  • Koperek 1 pęczek.
  • Jogurt grecki 3 łyżki stołowe do dekoracji.
  • Jajka 3 szt.
  • Ogórek gruntowy średni 2 szt.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do dużej miski wlewamy maślankę, a następnie zawartość słoika z kiszonymi burakami, szczypiorek i koperek siekamy na drobno i dodajemy do miski, ogórki bez skórki ścieramy na dużym oczku i również dodajemy do miski.
    Całość mieszamy z pieprzem i z solą.
    Jajka gotujemy na twardo i dodajemy już na talerzu z chłodnikiem.
    Jeszcze odrobina jogurtu i chłodnik jest gotowy do jedzenia.
    Chłodnik najlepiej smakuje zimny:)
    Gotowe !!!
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń