Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chłodnik z ogórka i awokado, pachnący miętą"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13212
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13212
Składniki
20 minut • 4 porcje • 202 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Umyj ogórki i obierz. Z awokado usuń pestkę, obierz je. Miąższ przełóż do miski, dodaj ogórki, oliwę, cebulę, jogurt, sok z limonki, ocet, szczyptę soli i miód.
Wszystkie zmiksuj, dodaj miętę (zostaw kilka listków do dekoracji). Zmiksuj. Dodaj wody mineralnej (niegazowanej), tak by całość zyskała kremową konsystencję.
Wstaw do lodówki, żeby zupa się schłodziła. 4 Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy, wrzuć paski szynki i podsmażaj, aż się zrumienią i zrobią lekko chrupiące.
Chłodnik podawaj posypany groszkiem, z kawałkami szynki i listkami mięty. : Możesz wcześniej schłodzić , a wodę zastąpić kostkami lodu. Zyskasz na czasie!Źródło: Olivia