Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik z pieczenią"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 508
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1366
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 93
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 377
Składniki
Botwinę oczyść, opłucz i pokrój. Zalej wrzącą, lekko zakwaszoną wodą i ugotuj. Umytą rzodkiewkę pokrój w plasterki. Ogórki obierz, przetnij na połówki, wydrąż pestki, a miąższ posiekaj w słupki.
Zsiadłe mleko wymieszaj ze śmietaną i roztrzep trzepaczką. Dodaj wystudzoną botwinkę, ogórki i rzodkiewkę oraz pokrojone w paseczki mięso z posiekaną zieleniną. Całość przypraw solą, cukrem i zalej kwasem burakowym. Wstaw chłodnik do lodówki. Podawaj po godzinie.Źródło: Kurier TV