Do góry

Dania główne Przepis na:

chrupiaca pieczen wieprzowa

chrupiaca pieczen wieprzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 6842

latwe i smaczne

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szybki pomysl na obiad i smaczne miecho. Potrzeba 1,5 kg wieprzowiny ze skora, karkowka np, musztarda, sol, pieprz, cebula, marchew, mialam pietruche, szklanka bialego wytrawnego wina lub piwa, 2 gozdzili, lisc laurowy, ziele angielskie, 2 lyzki oleju. Mieso umyc, wytrzec recznikiem papierowym, natrzec musztarda i obsmazyc na mocno rozgrzanej patelni ze wszystkich stron. W miedzyczasie podgrzac piekarnik na 180 ° termoobieg. Warzywa obrac, pokroic na kawalki, Przygotowac blaszke i rekaw do pieczenia. Obsmazone mieso wlozyc w rekaw, dodac warzywa, przyprawy, ziola, wino lub piwo, lub garaca wode, zawiazac rekaw i piec okolo 1 1/2 godziny. Mieso bedzie soczyste i smaczne

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń