Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z ryb jadam tylko i wyłącznie tuńczyka i to z puszki :-), więc kiedy u Mirabelki znalazłam przepis na sałatkę ze smażonym tuńczykiem, wiedziałam, że muszę ją zrobić :-). Jest pyszna, lekka, bardzo łatwa w przygotowaniu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 906
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 906
Składniki
Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni, przestudzić. Tuńczyka odsączyć z oleju i odcisnąć jak najdokładniej w ręczniku papierowym (żeby pozbyć się jak najwięcej wilgoci, gdyż na patelni może pryskać). Usmażyć na odrobinie oleju do zbrązowienia, dosyć często mieszając. Wystudzić. Sałatę opłukać, wysuszyć, przełożyć do miski. Dodać pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę i w półplasterki ogórka. W kubku wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałaty razem z kiełkami i ziarnami słonecznika. Wymieszać. Na wierzch ułozyć usmażonego tuńczyka. Smacznego :-) P.S. fotka "podkręcona" przez gregorhspeed ... dziekuję :-)