Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie chrupiące, podane prosto z piekarnika z powodzeniem mogą zastąpić chipsy ze sklepu.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Ziemniaki umyć bardzo dokładnie szczoteczką pod bieżącą wodą, a następnie pokroić nożem wzdłuż na wąskie pasma.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Blachę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia lub folią. Ziemniaki posypać solą, pieprzem, pieprzem cayenne i wymieszać z olejem.
Tak przygotowane ziemniaki ułożyć na blasze i wstawić do gorącego piekarnika na około 20 min, aż zarumienią się ładnie i będą chrupiące. W tym czasie należy je przewrócić raz lub dwa razy na drugą stronę.
Chrupiące chipsy zdjąć z blachy i ułożyć w koszyczku wyściełanym serwetką. Podawać z sosem pomidorowym wg własnego przepisu.