Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące dramstiki

Przepis dnia 2010-05-01
Chrupiące dramstiki

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1791

Dodano: 26.04.2010

Odsłon: 20014

Prawie jak golonka:)

Składniki

  • Dramstiki z kurczaka, 15 szt.
  • przyprawa do kurczaka złocista lub po węgiersku, 3 łyżki
  • sól, pieprz, papryka słodka lub ostra, ciut-ciut
  • zioła prowansalskie, 2 łyżeczki
  • oliwa, 1/2 szklanki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Smarujemy mięso wszystkimi przyprawami jak ww i zalewamy oliwą z pestek winogron. Jeżeli kurczaki mają być na ostro proponuję zostawić je na kilka godzin w lodówce. Nabiorą bardzo intensywnego smaku i zapachu.

  2. Wkładamy wszystko do rękawa i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni 60 minut. Po 40 minutach rozcinamy rękaw aby mięsko stało się chrupiące. Moje dzieciaki mówią na dramstiki golonki, no i wtedy nabieram ochoty... na prawdziwą golonkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń