Do góry

Przekąski Przepis na:

chrupiące gofry

chrupiące gofry

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 5360

Przepyszne chrupiące gofry. Dobre na zimno i na ciepło :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do miski wrzucamy pół kostki masła, jajko, cukier i cukier wanilinowy. Całość miksujemy aż otrzymamy puszysty kogiel-mogiel.

  2. Następnie wlewamy do tego litr mleka - miksujemy chwilkę i dodajemy do całości mąkę i proszek do pieczenia.Znowu miksujemy.

  3. Ciasto na gofry ma być gęstsze niż ciasto na naleśniki, jak gęsta śmietana. Na koniec dodajemy do ciasta wodę gazowaną i jeszcze raz miksujemy.

  4. Tak przygotowane ciasto na gofry wlewamy do nagrzanej gofrownicy, cienko posmarowanej olejem.

  5. SMACZNEGO!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Rafi79 14 stycznia 2011 Przepis wypróbowałem i jest kompletna klapą, 1L mleka to stanowczo za dużo. Całe ciasto musiałem wylać, bo pomimo prób ratowania wychodził zakalec. Nie polecam tego przepisu

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń