Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne chrupiące gofry. Dobre na zimno i na ciepło :)
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 35
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 35
Składniki
Do miski wrzucamy pół kostki masła, jajko, cukier i cukier wanilinowy. Całość miksujemy aż otrzymamy puszysty kogiel-mogiel.
Następnie wlewamy do tego litr mleka - miksujemy chwilkę i dodajemy do całości mąkę i proszek do pieczenia.Znowu miksujemy.
Ciasto na gofry ma być gęstsze niż ciasto na naleśniki, jak gęsta śmietana. Na koniec dodajemy do ciasta wodę gazowaną i jeszcze raz miksujemy.
Tak przygotowane ciasto na gofry wlewamy do nagrzanej gofrownicy, cienko posmarowanej olejem.
SMACZNEGO!!