Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące gofry na ostro

Chrupiące gofry na ostro

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 721

Dodano: 02.11.2012

Odsłon: 27002

Pyszne , chrupiące gofry z pizzowymi dodatkami.

Przygotowanie

  1. Mąkę, proszek do pieczenia, sól, chili i olej przekładamy do miski i dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mleko z jajkiem. Łączymy składniki suche z mokrymi. Paprykę oczyszczamy i kroimy w kosteczkę. Salami kroimy.

  2. Natkę pietruszki drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach. Wszystkie warzywa, ser i salami dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy. Gofrownicę rozgrzewamy maxymalnie! ( pamiętajmy , że jakośc gofrów w dużym stopniu zależy od jakości gofrownicy! ). Ciasto wylewamy porcjami i smażymy ok. 8-10 minut. Ok. 2 minutki przed końcem smażenia gofrownicę uchylamy na kilka sekund! Przed każdym kolejnym gofrem urządzenie spowrotem nagrzewamy do maxymalnej temperatury! Podajemy gorące np. z ketchupem!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mati1 11 czerwca 2016 ojejku są fajne kolorowe i ja wypróbuję przepis;-))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

palooka 12 listopada 2012 Moje dzieciaki są fanami gofrów . Muszę wypróbować Twój przepis.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 02 listopada 2012 Niesamowite te gofry,super pomysł:)na piąteczkę i do wypróbowania:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń