Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące grzanki z pastą z fasoli i pomidorem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 710
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 710
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
4 porcje • : 10 min • pieczenie: 5 min • 354 kcal/porcja • 3 zł/porcja
Odcedź fasolkę. Zmieszaj ją w misce z jogurtem i zmiksuj na gładki krem.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Ułóż kromki chleba na półce, skrop je olejem i podpiecz (5 minut).
Wyjmij grzanki z piekarnika, posmaruj je pastą z fasolki. Następnie na każdej grzance ułóż listki rukoli i po plastrze pomidora. Fetę rozgnieć widelcem i posyp nią grzanki. Oprósz grubo zmielonym czarnym pieprzem. Podawaj, póki gorące.
Pastę możesz też zrobić z czerwonej fasolki (również z puszki). Zmiksuj ją z rodzynkami, orzechami i olejem.Źródło: Olivia