Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące kotleciki

Przepis dnia 2010-04-16
Chrupiące kotleciki

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 580

Dodano:

Odsłon: 88797

BARDZO SMACZNE I MNIEJ KALORYCZNE....

Składniki

  • piersi z kurczaka, 2-3
  • płatki kukurydziane
  • PRZYPRAWA DO KRCZAKA
  • MAŚLANKA ALBO JOGURT NATURALNY
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi opłukać i każdą pokroić na mniej więcej trzy cztery części (zalerzy od wielkości piersi)

  2. Maslankę wymieszc z przyprawą do kurczaka do smaku dodać pieprzu i wrzucic tam mięso .Marynować w około 1 g.

  3. Płatki kukurydziane rozgnieść ręką i obtaczać w nich piersi . Układać na folię aluminiową albo papier do pieczenia i piec w tem.200 przez 15-20 minut.Przed włożeniem do pieca można troszeczkę polać masmixem ale troszeczkę.

  4. Ja podaję je z warzywami na patelnię ,,,,smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

malgosiabo 28 stycznia 2011 Och, jak pięknie wyglądają, aż ślinka cieknie. Idealne danie. Dziękuję za pomysł. Do ulubionych.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tota 28 stycznia 2011 elwira30 ale gdzie Mirabelka napisala cos niepochlebnego o tym przepisie?? Wrecz przeciwnie. Czepiasz sie kobieto.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elwira30 28 stycznia 2011 moznabylo napisac Mirabelko ze takie kotlety smazone na patelni sie niesprawdzaja bo cos tam.... a nie ze paskudne. Tym bardziej , ze z mojej obserwacji wynika ze sama bardzo sie zloscisz kiedy ktos nie napisze Ci pochlebnego komentarza lub ma na twoj przepis troszeczke inne zdanie ...Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 08 stycznia 2011 Zgadzam się za agulek, takie kotlety smażone na patelni są paskudne, płatki robią się rozmiękłe od tłuszczu. Powyższy przepis z pieczeniem w piekarniku jest bardzo dobry :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulek 08 stycznia 2011 Nie można ich smażyć na patelni, bo pochłaniają ogromne ilości tłuszczu; pieczone w piekarniku lub na grillu są najlepsze; moja wersja(tzn.obtoczone w pokruszonych krakersach) nigdy się nie przykleja do papieru do pieczenia; nie dodaję tez do nich żadnego tłuszczu (krakersy są tłuste); POLECAM, przepyszne

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulek 08 stycznia 2011 Zamiast płatków proponuję pokruszone krakersy (świetne są smakowe, np.cebulowe); podaje je z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką; pyszne

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasiunia79j 09 grudnia 2010 prezentują się przepysznie czy można je przygotować na patelni;)bo nie mam piekarnika

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasiunia79j 09 grudnia 2010 czy da sie je zrobić na patelni , bo nie mam piekarnika a przepis jest interesujacy

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 09 grudnia 2010 robię podobne z mąką krupczatką , są pyszne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń