Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące krewetki

Chrupiące krewetki

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 2496

Dodano:

Odsłon: 3785

Są duety, których nie warto rozdzielać. Jednym z nim są krewetki i czosnek, połączenie, które zawsze się sprawdza. Nowością jest dodanie rzeżuchy i koperku, które cały czas goszczą na parapecie w kuchni :)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Krewetki opłukać pod zimną wodą.

  2. Czosnek obrać i pokroić na kawałeczki.

  3. Rzeżuchę poszatkować niezbyt drobno.

  4. Koperek umyć i posiekać na drobno.

  5. Masełko rozpuścić dodać czosnek, a następnie krewetki. Krewetki smażyć ok. 5 min z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie były gumowate, ale w środku sprężyste, a zewnątrz chrupiące.

  6. Pod koniec smażenia dodać rzeżuchę i koperek, wszystko wymieszać.

  7. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hanna-klein-716 06 grudnia 2016 Super , zrobilam , zjadlam .....
Ja dodalam jeszcze troche cytryny i prise curry .
Latwe , szybkie i przepyszne !!!!!!!!
Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ciacho50 21 maja 2016 Muszę zabrać jedną i spróbować. Niestety nie moge się przełamać. Gdybym miała takie gotowe jak Ty zrobiłaś, może .... Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 21 maja 2016 Wspaniała propozycja. Ubolewam, że mogę tylko patrzeć na krewetki, bo niestety jestem na nie uczulona. Ale propozycja jest wyborna dla wszystkich smakoszy owoców morza :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń