Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki te są świetne na zimę, kiedy brakuje nam świeżych warzyw na kanapki. Zaznaczam, że kiszonki to naturalne probiotyki. Wspomagają układ trawienny i odpornościowy.
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 63
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
-oczyszczone ogórki kroimy w długie plastry takie właśnie na kanapki:) oczywiście ze skórką -wkładamy pionowo do czystych słoików - z reszty składników (oprócz kopru i liści) robimy zalewę gotując razem składniki - do słoiczków z ogórkami wkładamy listek wiśni, trochę kopru i zalewamy gorącą zalewą. - mocno zakręcamy i odkładamy do góry dnem. Pamiętajmy aby zakrętki nie były uszkodzone.