Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące paluszki

Chrupiące paluszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Chrupiące paluszki"

Składniki

  • filet z kurczaka
  • 1/2 paczki płatków kukurydzianych
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej. Dip żurawinowy: po pół szklanki majonezu i śmietany
  • cukier
  • 3 łyżki żurawiny
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka pokrój w długie paski. Płatki kukurydziane dobrze pokrusz, a jajka wymieszaj z solą i pieprzem. Paski kurczaka panieruj w kolejności: mąka, jajko, płatki.

  2. Smaż na głębokim tłuszczu do zrumienienia. dipu dokładnie wymieszaj i podawaj z paluszkami.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń