Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące paluszki z kurczaka"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 100
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 62
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 29
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 100
Składniki
Piersi kurczaka pokroić w długie paski. Płatki pokruszyć. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Paski kurczaka panierować w kolejności: mąka, jajko, płatki.
Smażyć na głębokim tłuszczu do zrumienienia. Przygotować sosy, łącząc wszystkie i mieszając. Podać z paluszkami, udekorować ananasem i żurawiną.
Sosy najlepiej przygotować wcześniej, by smaki się przegryzły. Paluszki za to najsmaczniejsze są od razu po usmażeniu.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium