Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące paluszki z kurczaka"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 289
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 36
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 88
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 289
Składniki
Umyte i osuszone piersi z kurczaka kroimy ostrym nożem w paski. Płatki kukurydziane kruszymy ręką lub wałkiem do ciasta. Jajka mieszamy z solą i pieprzem.
Paseczki kurczaka panierujemy najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w płatkach kukurydzianych. Smażymy do zrumienienia w głębokim, mocno rozgrzanym tłuszczu.
Do przekąski można podać dipy. Dip ziołowy zrobimy, mieszając 200 ml majonezu, łyżkę posiekanych ziół, np.: koperku, szczypiorku i natki pietruszki, 2 łyżki mleka, sól i pieprz.
Dip żurawinowy powstanie z połączenia 100 ml majonezu, 100 ml śmietany lub jogurtu naturalnego, 3 łyżek żurawiny do mięs, soli, pieprzu i cukru do smaku. Do paluszków podajemy obydwa sosy.
<strong>Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł.</strong>Źródło: Rewia