Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące parówki

Chrupiące parówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1378

Dodano:

Odsłon: 20053

Szybkie, smaczne i łatwe w przygotowaniu

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozwijamy ciasto i kroimy na 4 równe części, następnie każdą cześć posypujemy startym żółtym serkiem i na górę kładziemy parówkę - zawijamy, boki zawijamy pod spód. Górę ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce.

  2. Nagrzewamy piekarnik do ok 190-200 stopni i pieczemy ok 15-20 minut aż się zarumienią na złoty kolor. (ja piekłam na termoobiegu z pieczeniem od dołu). SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annnusia87 16 października 2010 ja robię podobnie tylko dodaję jeszcze do środka trochę ketchupu to są smaczniejsze :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 15 października 2010 Na taką paróweczkę to ja zawsze mam ochotę...

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka81 14 października 2010 Bardzo lubię ciasto francuskie w różnych kombinacjach,ale nie widziałam czegoś tak fajowskiego,muszę wypróbować,super pomysł!!!pozdro:)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń