Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące placki z cukini"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 212
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 122
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 131
Polecam.
Odsłon: 212
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 56
...ale pyszny.
Odsłon: 122
Składniki
Umyj cukinie, odetnij końce, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Posól i odstaw na 10 minut. Odciśnij cukinie z nadmiaru wody. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty ząbek czosnku, jajka, jogurt, mąkę i garść posiekanego koperku lub szczypiorku. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Nakładaj po łyżce masy i smaż placki z obu stron za złoty kolor. Są smaczne na ciepło i na zimno z wędzonym łososiem lub makrelą oraz kleksem kwaśnej śmietany.Źródło: Olivia