Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące placki z cukinią"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6361
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 779
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6361
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 779
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj do w lekko posolonej wodzie. Jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Cukinie oczyść, opłucz, odetnij końce, resztę grubo zetrzyj. Koperek opłucz, otrzep z wody, posiekaj.
Purée ziemniaczane wymieszaj z cukinią. Dodaj jajka, koperek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Masę przypraw gałką, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Na patelni rozgrzewaj po łyżce oleju, kładź porcje ciasta. Formuj grube owalne placki. Usmaż je na rumiano z obu stron. Podaj np. polane śmietaną.Źródło: Naj